Finns det shampoon som fungerar mot håravfall? Ett schampoo rengör hårbotten och stimulerar folliklar har möjlighet att ge håret större möjligheter att växa.

Det finns gott om märken som marknadsförs som mirakelkurar och spelar på människors osäkerhet kring sitt håravfall. Nu har en ny produkt lanserats som heter GroMD som är ett schampoo & conditioner för män som lider med håravfall eller vikar i håret.

Schampot är utvecklat av Dr Amir Yazdan – som är en världsledande hårtransplantation kirurg som har sin klinik Nevada Hair Transplant. Dr Yazdan är medlem av International Alliance of Hair Restoration Surgeons (IAHRS).

Vad är GroMD?

GroMD innehåller flera potenta ingredienser som lovar ge synliga resultat. Den underliggande orsaken till håravfall är Dihydrotestosteron (DHT) som är ett manligt könshormon som finns hos både män och kvinnor, men män har högre nivåer.

Omkring 10% av en vuxens testosteron omvandlas till DHT, som rör sig genom blodomloppet och kan binda receptorer på hårbottens hårsäckar. DHT orsakar att dessa hårsäckar krymper eller ”miniatyriseras”, vilket gör dem mindre kunna behålla hår eller främja hårväxt. Hår kan även sluta växa helt. Schampot sägs ha en patenterad DHT blockerare HairGenyl och Capoxyl som är naturliga DHT blockerare som Saw Palmetto, nässlor och lakritsrot.

GroMD ingredienser innehåller även arganolja och viktiga B-vitaminer biotin och niacinamide, som alla ger näring och skyddar hårbotten. Koffein och mentol bidra till att vidga blodkärlen runt varje hårsäck och förbättra cirkulationen, vilket innebär viktiga näringsämnen kan nu nå varje sträng.

Läs mer på: https://gromdshampoo.com/