Rogaine forte mot håravfall

Information om Rogaine

Rogaine är ett av två läkemedel mot håravfall som godkänts av amerikanska läkemedelsverket (FDA) och du hitttar Rogaine även på Apoteken i Sverige. Hårpreparatet marknadsförs främst av apoteket som ett medel för att motverka genetiskt håravfall på män, men läkemedelsverket har skrivit i sin bipacksedel som handlar om hur kvinnor kan använda Rogaine.

Rogaine eller Regaine som det även marknadsförs på en del marknader är  ett medel som du stryker eller sprayar hårbotten där du har dåligt med hår.  Medlet fungerar vid tidiga former av håravfall. Det finns både som vätska som du sprutar och som skum.

Den normala flaskan består av en kutan lösning 20 mg/ml och den starkare varianten Rogaine Forte med 50 mg/ml kutan lösning som är en sprayburk som du sprayar i hårbotten. På apoteket kan du köpa boxar med 3×60  ml kutan för att använda den i hårbotten. Du måste använda medlet i 4 månader innan effekten blir märkbar enligt Apotekets information. 60 ml räcker i ungefär 1 månad. Rogaine Forte är den starkare varianten som har 50 mg minoxidil/ml.

På Apoteket och Kronans Apotek säljer de Minoxidil Orifarm som är betydligt billigare är Rogaine.

Lösning för att öka hårtillväxten

Rogaine innehåller den verksamma substansen Minoxidil vilket är det som stimulerar blodcirkulationen och den skapades ursprungligen för behandling av hypertoni (högt blodtryck). Minoxidil har effekten att ämnet sänker blodtrycket och ämnet användes först för att behandla högt blodtryck.  Men när forskarna tog fram medlet märkte de att det fanns en sideffekt och det var att man kunde se en ökning av kroppshåret som växte mörkare och längre på vissa ställen. Effekten varierar från person till person och man vet fortfarande inte vad hårväxten egentligen beror på.

När man slutar med medicineringen återgår hårväxten till det normala. Det finns även en kopia som heter Recrea och är billigare och kostar knappt 500 kronor för 3 stycken sprayflaskor.

Slutar du använda medicinen sägs det att effekten kan gå förlorad vilket innebär att du konstant måste använda medlet vilket blir rätt dyrt efter långvarig användning.

Hur ska du använda Rogaine kutan lösning?

Håret ska vara helt torrt innan medlet appliceras och samma sak gäller hårbotten. Med 12timmars mellanrum tar du 1 ml direkt på hårbotten och fördelar rogaine över en ytan som ska behandlas. Använd ej mer än 2 ml per dag och applicera ej oftare än två gånger dagligen

När ska medlet inte användas?

Läkemedelsverket rekommenderar att man inte använder Rogaine ifall du har överkänslighet mot ingående beståndsdelar. Exempelvis bör personer med kända hjärt eller kärlsjukdomar eller hjärtrytmrubbning kontakta läkare innan behandlingen påbörjas.

Medlet bör inte användas vid plötsligt eller fläckvis uppträdande håravfall eller om huden eller hårbotten är röd, inflammerad, irriterad, infekterad eller öm.

”Rogaine effekten”
Det finns FUE läkare som rekommenderar att du inte använder rogaine i samband med hårtransplantation så fråga din kirurg ifall du har gjort en hårtransplantation vad han tycker om medicinen och ifall det kan finnas någon effekt av Rogaine.

En del läkare, exempelvis dr Ilter, rekommenderar att patienter undviker Rogaine direkt i samband med en hårtransplantation och hävdar att håret kan gå in i extra vilofaser, vilket av kliniken kallas för Rogaine effekten, men det är svårt att hitta något vetenskapligt belägg för detta förrutom i dr Ilters egna anteckningar. Eftersom Rogaine  har alkohol skulle det kunna vara en orsak till att hårsäckarna verkar gå i vila. Tyvärr har jag inte sett någon studie kring detta.

När ska du inte använda Rogaine

Avbryt behandlingen och kontakta läkare om något av följande symtom skulle uppträda:

  • Bröstsmärtor
  • Hög hjärtfrekvens (puls)
  • Yrsel och/eller svimningstendens
  • Plötslig, oförklarlig viktökning
  • Svullnad i händer och fötter
  • Kvarstående rodnad och irritation i hårbotten på de ställen som behandlats

Beställ Rogaine forte genom Amazon

Du kan beställa Rogaine genom Amazon vilket är billigare än att köpa i många affärer.

Beställ Rogain genom Amazon som innehåller 5% Minoxidil

Mer källor om Rogaine forte

http://www.drugs.com/pro/minoxidil.htmlFASShttp://www.regaine.co.uk

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

Lämna ett svar

You may also like these