En del använder även Proscar istället för propecia eftersom Proscar  innehåller finasteride men medicinen är avsedd som prostata medicin som minskar nivåerna av DHT.

Eftersom proscar ingår i högkostnadsskyddet blir det en billig medicin – men samtidigt kan en sådan användning vara direkt farlig.

En orsak att Proscar är billigare är att det ingår i högkostnadsskyddet  vilket inte Propecia gör vilket kan tyckas lite märkligt. Båda medicinerna innehåller alltså finasteride. Högkostnadsskyddet är en statlig läkemedelssubvention som gäller många läkemedel som skrivs ut på recept och som innebär att du under en 12-månadersperiod betalar högst 2200 kronor. En del läkemedel har begränsad subvention.

Den aktiva substansen finasterid förekommer också i Proscar, som är avsett för behandling av godartad prostataförstoring. Dosen finasterid är fem gånger högre för Proscar än för Propecia.

Proscar är främst en prostatamedicin och har effekten att den minskar storleken på en förstorad prostata – vilket innebär att det finns en risk att en eventuell tumör blir svårare att upptäckas. De flesta hårläkare rekommenderar att man inte använder Proscar mot håravfall och tycker att det inte är etiskt korrekt att ge den medicinen. Exempelvis finns det risker att en prostata tumör inte upptäcks pga medicinen som man tar mot håravfall. Jag har även pratat med en läkemedelsexpert på Astra Zenecka som uttalat sig väldigt tveksam med metoder som att dela på mediciner och tabletter…Nåväl om du inte har blivit övertygad finns går det att läsa om skumma mediciner och annat på Flashback.