kliniker

Poseidon kliniken hårtransplantation

Poseidon kliniken kommer urpsrungligen från Oslo men etablerade sig därefter i Köpenhamn och Stockholm. Baserat på deras omsättning på 15 miljoner kronor 2018 så är Poseidonklliniken den största hårtransplantationskliniken i Sverige.

De marknadsför metoden som implantatermetoden och Gentle Hair Technique vilket är en variant av FUE-metoden.

Poseidonkliniken lämnar en skriftlig garanti att kunderna ”får ett naturligt resultat som kommer att göra stor skillnad”. De garanterar att minst 90 procent av det hår vi sätter dit kommer att sitta kvar.

I deras annonser skriver Poseidon kliniken  att ingreppet tar 4-5 timmar och att man kan gå hem samma dag. Kliniken behandlar inte afrohår och kräver rakning innan behandling. Poseidon kliniken behandlar även ögonbryn.

placer

Om Poseidon klinikens hårtransplantationsbehandling
Metoden är en variant av FUE där man använder en s.k implanter för att placera hårsäckarna (se bild). När de plockar ut hårsäckarna använder de vanlig FUE där varje uttag av hårsäck är en sk ”punch” . De uppger att implantern har en diameter på 0.8 mm som är konisk för att minimera skador vilket används för att placera hårsäckarna.

Om man jämför med andra konkurrerande FUE kliniker så använder många kliniker 0.8 mm när man tar ut och ännu mindre snitt när man sätter in hårsäckarna vilket innebär mindre såryta och snabbare läkning. De ger kortison och antibiotika efter behandlingen.

Det tar ungefär 10 dagar innan skorpan faller av och att det inte syns efter det. Poseidonkliniken talar inget om lotion som en del i efterbehandlingen vilket man gör på andra kliniker. De uppger att man inte ska  bada eller sola på 15 dagar.

Referenskunder

Bland de referenskunder som de uppger finns

 • Anders Limpar (fotbollsspelare)
 • Andreas Carlsson
 • Jan Johanssen (sångare)
 • Christina
 • Sten Thure (är också säljare för kliniken)
 • Rafael
 • Jacob Sundberg (modell)
 • Anders Daaland (finns på video)

Operationsteam

I Stockholm har de konsulterna Karim Salem och Gustaf Bodin den senare är också ägare av företaget. Eftersom kedjan finns på flera platser så har de använt flera roterande läkare men i Sverige har det framförallt varit en polsk läkare som gjort operationerna som heter Slawek Pyzyak. Chefsläkare för hela koncernen är Kosmidis och de har även en mer erfaren hårkirurg som heter Mergudi och en dermatolog knuten till kliniken. Vid operationer hjälper i sjuksköterska Marta Paliwoda till.

Finansiering och priser

Poseidon kliniken levererar operationer mellan 37 500 till 67 700 kronor och de använder olika erbjudanden för att matcha deras operationsplanering.

De har samarbete kring finansieringen med Nordea Finans så det går att få betala med avbetalning.

Recension av Poseidon kliniken

Jag fick ett positivt intryck av kliniken som var ren och snygg men jag har inte sett någon operation eller något resultat så jag kan inte ge ett fullständigt utlåtande. Många personer har frågat oss vad vi tycker om kliniken och vår uppfattning är att det är en seriös klinik.

Några reflektioner:

 • På hemsidan uppger de inte exakt hur många hårsäckar som de tar ut för de olika priserna utan de skriver i svepande ordalag om mindre, mellanstora och stora operationer
 • Att marknadsföra implatermetoden med begrepp som hårtransplantation utan kirurgi och icke kirurgisk behandling är felaktigt – men säkerligen effektivt eftersom många är rädda för operationer. Metoden är en operation även om det är ett relativt enkelt ingrepp precis som FUE.
 • Se upp för deras avbokningspolicy tidigare har de tagit 10 000 kronor ifall man avbokar operation skulle man ångra sig igen har man tillgodo 5000 kronor.

Köpenhamn
www.poseidon-klinikken.dk
+45 70 220 225

Oslo
www.poseidon-klinikken.no
+47 22 73 00 00

Stockholm
https://poseidonkliniken.se/
Nybrokajen 5
08-562 308 00

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these