kliniker

New Hair Clinic hårtransplantation

New Hair Clinic är en av de största klinikerna för hårtransplantationer i Sverige, och i dagsläget en av de mest kompletta i Sverige. New Hair Clinic in Sweden AB omsatte strax under 9 miljoner 2018 och de har 12 anställda och de driver även New Hair Clinic i Lund med 0,9 miljoner i omsättning. Det är en  av de största kliniken på hårtransplantationer i Sverige. Kliniken har sitt säte i Lund där man gjort hårtransplantationer men de har också en liten central lokal på Nybrogatan i Stockholm.

NHC satsar mycket resurser på att förbereda och följa upp sina patienter ordentligt och vara ute på konferenser. I Lund görs konsultationer antingen av dr Mats Ingers själv eller tillsammans med Pia Nielsen. Dessutom gör Mats Ingers konsultationsresor till Göteborg och Stockholm, både för att träffa nya patienter och göra efterkontroller.

NHC har tre operationsrum i Lund, och utför i dagsläget ungefär lika många FUE som strip operationer.
Det har skett en viss förskjutning till förmån till FUE sista två åren eftersom många patienter efterfrågar den typen av hårtransplantation. Mats Ingers är inte känd för att förespråka FUE utan betonar att det finns åtskilliga situationer då strip är bästa alternativet – förutsatt att donationsområdet i nacken behandlas på ett vävnadsvänligt och omdömesgillt sätt.

Det finns även en hel skrivet på forum Lookgood där Mats-Ingers är rätt aktiv.

Styrkor New Hair Clinic

Lång erfarenhet och kundvård
Kliniken har funnits sedan 1992, utan avbrott och med endast ett skifte av huvudägare. Denna kontinuitet märks och de har slipat sina rutiner kring operation och patientvård under den tid de varit verksamma. Pia Nielsen tar systematiskt kontakt med alla opererade patienter, dels efter 2 veckor, dels efter ungefär ett år.

De rekommenderar att man tar det lugnt dag 1 och 2 efter operationen. Dag 3 ska man skölja med dag schampoo och den 10:e dagen är sårskorporna borta. På konsultation säger de att de garanterar 95% återväxt. Deras metod är FUE metoden liknande FUE IM. Deras garanti handlar om kundnöjdhet och uppföljning. De gör inte PRP som de säger är inte är vetenskapligt bevisat. Som riktmärke gav de 2018 priset 60 000 kronor för 2200 grafts när en person var där på konsultation.

Processer

De rekommenderar att man tar det lugnt dag 1 och 2 efter operationen. Dag 3 ska man skölja med dag schampoo och den 10:e dagen är sårskorporna borta. På konsultation säger de att de garanterar 95% återväxt. Deras metod är FUE metoden liknande FUE IM. Deras garanti handlar om kundnöjdhet och uppföljning. De gör inte PRP som de säger är inte är vetenskapligt bevisat.

NHC utför olika typer av hårtransplantationer: Strip, FUE, kroppshår och korrigeringar.
NHC har gedigen erfarenhet av strip operationer, men har de senaste åren kört FUE-behandlingar på nästan daglig basis. De använder i regel punschar med högst 0.8 mm.

Mig veterligt är man den enda svenska kliniken som regelbundet utnyttjar andra regioner än kransen för att skörda FUE. Hårsäckar som de tar ut kan vara på undersidan av hakan och halsens framsida eller bålens framsida, mera sällan rygg eller skuldror. Mats Ingers betonar att body hair bara skall tillgripas när man ”måste” och det inte finns några andra alternativ.Det vanligaste är att huvudets donorområde inte räcker för att nå ett kosmetiskt resultat som är acceptabelt för patienten. Kliniken har också tagit fram en egen metod för att göra ärr efter mindre lyckade stripoperationer betydligt diskretare, ärr-FUE.

Ögonbrynsplastiker utförs också, även om man säger sig vara restriktiva med att acceptera patienter för sådana åtgärder.

Otraditionella metoder
New Hair Clinic har gett laserbehandling via en traditionell ”huv” under 4-5 år, men sedan ett drygt hår har man lanserat ett alternativ som man anser vara bättre: LaserCap.
Läs mer om laserbehandling här

Utbildning och forskning
Såväl läkare som medarbetare åker regelbundet på ISHRS kongresser, vilket är en förutsättning för att man skall kunna hålla sig uppdaterad. Man fick 2011 ett forskningsanslag från ISHRS för att pröva en speciell enzymgel. Studien pågår. Man vill bland annat undersöka om detta trypsin, som är verksamt på hudytan, kan tänkas påskynda läkning efter FUE och på inplanterade ytor.

Svagheter

  • Eftersom de har gjort transplantationer i längre än 20 års tid (på den tiden fanns det bara strip) finns det personer som har starka åsikter från tidigare operationer framförallt på forum som Lookgood. Personligen kan jag tycka att kritiken är obefogad.

Pris

Som riktmärke gav de 2018 priset 60 000 kronor för 2200 grafts när en person var där på konsultation.

Om New Hair Clinic

Eva Sjörin är huvudägare av, och VD för NHC, Mats Ingers medicinskt ansvarig och ”nackkirurg”. Vid kliniken är även Peter Uppström verksam som kirurg, från september i år på heltid. Man har 6½ heltidstjänster för vävnadstekniker / FUE-tekniker och därtill särskild personal under natten eftersom patienter stannar med bandage över huvudet till förmiddag efter operationsdag vid strip. Dessutom är kontoret bemannat med två personer med lång erfarenhet, där den ene, Pia Nielsen är beteendevetare. Företaget har även ett kontor i Stockholm.

Kliniken i Lund är funktionell och i princip skräddarsydd för hårtransplantationer och finns belägen på ett diskret fabriksområde i Lund vilket kan vara skönt för patienterna. På kliniken har patienter möjligheten att komma kvällen innan samt övernatta efter operationen/operationerna vilket ger stora fördelar, inte minst för långväga gäster. Operationsverksamheten försiggår i princip efter samma krav som gäller inom offentlig sjukvård.

New Hair Clinic
Skiffergatan 92
224 78 Lund
046-143280
info@newhairclinic.se

***********

Nybrogatan 75
114 40 Stockholm
08-322800

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

Lämna ett svar

You may also like these