Kvinnigt håravfall

Orsaker till kvinnligt håravfall

Kvinna och håravfall – orsaker

Kvinnligt håravfall kan bero på en mängd olika orsaker. Det är vanligt i samband med graviditet men det finns även sjukdomar som teolgen effluvium som kan utlösas vid exempelvis stress, kost och vid operationer.

Vi rekommenderar att du besöker en dermatolog (hudläkare) om du misstänker att håravfallet beror på en sjukdom innan du bestämmer dig för en hårtransplantation. Kvinnligt håravfall är ofta komplext och många kvinnor drabbas i samband med förlossning Ofta innebär det att håret tunnas ut och du får glesare med hår på hjässan.

Läs mer om kvinnligt håravfall

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these