kombinationsbehandlingar

Kombinationsbehandlingar när du gör hårtransplantation med FUE och Strip

Kombinationsbehandlingar innebär att patienten under en kortare tidsperiod exempelvis 2 dagar genomgår en behandling med både FUE och Strip. Behandlingen börjar genom att man planerar ytor och sedan görs exempelvis 1500 FUE grafts och en strip som på 2000 grafts. Med en del variation beroende på hur tätt hår man har, och hur stort huvudet är, vilken elasticitet som gäller etc.

Vid kombinationsbehandlingar är patienten på kliniken, och kliniken har därför full kontroll över hela processen. Patienten behöver inte bo på hotell.

Jag tror att fler och fler kliniker på sikt kommer att erbjuda kombinationsbehandlingar. Det finns rätt många kliniker som har börjat titta på den här typen av behandlingar.

Kliniker som erbjuder kombinationsbehandlingar:

  • Medikemos i Bryssel
  • New Hair Clinic i Lund
  • Dr Bisanga i Belgien

När kliniker gör kombinationsbehandlingar på patienter, som tidigare inte opererats är mer typiska siffror att de första dagen tar ut ca 1500 FUE-grafts och att de nästa dag gör en max strip, vanligen kring 2000 grafts. Antalet transplanterade hårsäckar varierar beroende på hur tätt hår man har, och hur stort huvudet är, vilken elasticitet som gäller etc.
I den här typen av koncept är oftast patienten på kliniken, och har därför full kontroll över hela processen. Patienten behöver inte bo på hotell.

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these