Keratin

Keratin

Vad är keratin?

Keratin är den typ av protein som finns i ditt hår, hud, och naglar. Keratin kan också hittas i dina inre organ och körtlar. Det räknas som ett skyddande protein som kroppen producerar.

Keratin finns i fjädrar, horn och ull av olika djur och används som ingrediens i hårkosmetika. Eftersom det är den strukturella byggstenen i ditt hår, tror en del att keratin i kosttillskott, produkter, och behandlingar kan bidra till att stärka ditt hår och få det att se friskare ut.

Fördelar med keratin

Människor som använder keratin i sitt hår rapporterar att deras hår är smidigare och lättare att hantera. Effekterna varierar kraftigt beroende på om ditt hår är hälsosamt att börja med, vad den naturliga tjockleken på ditt hår är, och vilken typ av behandling du använder.

Keratin gör också lockigt hår mindre frissigt, lättare att styla och det får ett rakare utseende.

Metoder

Det finns olika metoder brasilianska keratinbehandling är en tidskrävande metod där man använder proteinet i flera steg. Det finns också keratin i schampoo, balsam och olika serum.

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these