Hjässa – att få tillbaka håret på hjässan

Hjässan är benämningen på den högsta välvda delen på huvudet. Det är ofta ett problemområde för män eftersom det är vanligt att tappa hår på den delen av huvudet. Håravfallet på hjässan leder till att många män får en naturlig hårkrans av det resterande håret (se bild).

På bilden ser man tydligt att personen har håravfall på hjässan vilket kan korrigeras genom att ta hårsäckar längre ner op baksidan av huvudet.

Få tillbaka håret på hjässan

Det går att göra en hårtransplantation så du får tillbaka ditt hår på hjässan. Kirugen tar hårsäckar från områden där hårsäckar finns i överflöd och placerar dem på hjässan. Ofta gör man det under flera omgångar. Läs mer om FUE-metoden.

På bilden ser man en utgallring av håret vilket går att lösa med en hårtransplantation.
Vid en hårtransplantation på hjässan går det att göra virvlar på hjässan så att resultatet återställs och ser naturligt ut.

Synonymer till hjässan

Vanliga synonymer är: skult, skalle, huvudskål, krön, kalott. Hjässan är också ett begrepp för en bergstopp.

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these