3439 hårsäckar strip operation HDC Medical Trichology Centre (ligger i Niccosia)

Jag flög till Cypern och HDC gav mig 250 euro för resekostnader. Jag genomgick operationen den 10:e augusti 2011 och bilderna som du fått är strax efter operationen. Nu 10 dagar efteråt finns det inget synligt  ärr på baksidan. Jag ska skicka till dig flera bilder från min nacke så att du själv kan bedömma detta. Jag vistades på en lägenhet som kliniken ordnade för mig utan någon extra kostnad. Operationen började kl.8.00 med fotografering och ritning/design av min nya hårlinje.

Vi spenderade lite mer tid åt detta än förväntat för att jag ville vara 100% säker. Själva operationen började kl.9.30 och avslutade kl.18.45-19.00 på kvällen. Förutom Dr. Michalis fanns det 4 hårtekniker som fördelade grafts från strip med hjälp av mikroskop och 2 stycken som placerade alla dessa grafts efter att dr. Michalis öppnade hålen på huvudet. Stämningen var väldigt bra och vänlig. Jag kände en lätt smärta från injektioner av bedövningen men ingenting mer därefter.

Efter operationen hade jag en lätt obehaglig känska i bakhuvudet i 2 dagar som dämpades tillfredställande med panodil. Jag fick sammanlagd 3139 grafts (hårsäckar) och betalade 8 318 Euro. Jag ska ta bort suturen på måndag och besöka kliniken igen den 29:e augusti för en ny kontroll innan jag kommer tillbaka till Sverige.

Hairtransplanttourist kommenterar: Hej Magnus det ska bli intressant att följa din utveckling och jag publicerar gärna bilder allteftersom men det är väldigt tidigt att skriva något om resultatet. Som jag uppfattar bilderna vill du sänka din hårlinje och det ser ut som om du redan har väldigt tätt hår – men du är perfektionist och vill ha håret perfekt och förstärka din frontala sida. Att sänka hårlinjen är något som många människor vill och då är det viktigt att man bibehåller de naturliga proportionerna. Det verkar som om transplantationen är enligt principen dense packing – fördelen är det just nu kommer att se bra ut på mellanlång sikt men när ditt hårfall fortsätter  kommer du troligtvis behöva göra kompletterande transplantationer. Eftersom det rör sig om fronten är det också viktigt att klliniken lyckas placera sk ettor längst fram på hårlinjen för att det ska se naturligt ut. Tyvärr går det inte att se på bilderna men det tror jag vi kommer att se framöver.

Bilderna är tagna på operationsdagen den 10:e augusti och det kommer att dröja flera månader innan vi kommer att se slutresultatet. Eftersom det var en strip operation antar jag att bilden på din nacke måste ha tagits tidigare på dagen under din operation – det går knappt att se hudremsan som är borttagen men ett strip ärr brukar vara 28 cm lång. Fast samtidigt verkar det vara lite blod på håret så i sådana fall har de verkligen lyckats att dölja området där de plockat ut hårsäckarna.