Hårtransplantation i Turkiet

Funderar du på att få en hårtransplantation i Turkiet?

Turkiet och speciellt Istanbul är en metropol för människor som vill göra en hårtransplantation. De har mer än 100 kliniker som erbjuder hårtransplantationer. Landet lockar till sig utlänningar som söker prisvärda kosmetiska skönhetsbehandlingar. Till Turkiet kommer 110 000 utländska medicinska turister varje år både från Mellanöstern och Europa och landet lockar till sig många som vill göra en hårtransplantation. På flygplatsen ser du massor av personer med hårband och keps för att dölja sitt ingrepp.

Mellanöstern står för en stor del av det operationerna i Turkiet vilket beror på ett antal faktorer. I arabisk kultur är hår önskvärt för män. Det varma och torra klimatet i dessa länder, vanan att täcka sina huvuden, och användningen av renat havsvatten för personlig hygien är några orsaker till att håret kan försvagas.

Majoriteten av ingreppen är FUE

Den teknik som används är framförallt FUE. Som består av att man placerar runt 1000-4 000 hårsäckar från den bakre hårbotten, oc transplantera dessa där de behövs i en förutbestämd densitet och mönster.

De flesta patienter tar tillfället och tillbringa fyra eller fem dagar i Istanbul och vilar upp sig med sina familjer.

Kvalitetskontroll

Turkiet har 44 stycken JCI-certifierade sjukhus vilket är mer än något annat land. Under senare år har man börjat reglera branschen efter mycket kritik. Nackdelarna med Turkiet är att de sällan talar engelska i teamen och de inte är bra på att följa upp patienter. Det sprids även rykten om kliniker som sätter hårsäckarna glest och låg densitet så att patienterna tvingas komma tillbaka och göra reoperationer.

Kända kliniker

  • Dr Koray tillhör en av de mest kända klinikerna i Istanbul

Svenska företag som jobbar med Turkiet

Det finns svenska företag som jobbar med etablerade kvalitets kliniker och har mycket konkurrensmässiga priser. Det är ett företag som specialiserat sig på hårtransplantationer och agerar resebyrå och förmedlare till bättre kliniker i Turkiet.


Priser för hårtransplantation i Istanbul

[easy-pricing-table id=”4235″]

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these