Robotar vid hårtransplantation

Hårtransplantation med robotar

Ett företag som jobbar med robotbaserade hårtransplantationer är Artas Robotic Hair Restoration och det har varit en hel del debatt kring hur läkare ser på tekniken som fortfarande är rätt omogen. 

Många var skeptiska i början när Artas lanserade men nu är det fler som börjat använda tekniken. Systemet har en patenteraad teknik för att identifiera hårsäcksgrupper i givarområdet och beställa dess individuella riktning, vinkel och position i hårbotten.

En huvudregel är att skickligheten och erfarenheten av kirurgteamet spelar en större roll än vilka verktyg som man använder men på sikt tror vi att robotbaserade hårtransplantationer kommer öka i omfattning allteftersom metoderna utvecklas.

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these