Storstaden Istanbul i Turkiet har under det det senaste decenniet blivit en internationell vallfärdsort och hub för män som vill få en hårtransplantation. Staden ligger vid Bosporen sundet mellan Europa och Asien – vilket har inneburit att Istanbul har lockat till sig stora grupper med ditresta män och kvinnor både från Asien och Europa som vill få sitt hår transplanterat. Från Sverige är flyget prispressat vilket gör att resan är billig.

Mer än 100 hårtransplantationskliniker i Istanbul

Totalt i Istanbul finns det över 100 hårtransplantationskliniker. Det innebär att konkurrensen är knivskarp och klinikerna kan inte ta ut överpriser. I Istanbul hittar du några av världens främsta kliniker men det finns en del lycksökare så du bör undersöka kliniken som du ska anlita så att du får en bra klinik. Eftersom klinikerna hyr in sig på sjukhusen så har de tillgång till modern sjukvård men du bör definitivt känna till vilken klinik som du anlitar.

Det går att anlita en svensk klinik eller svensk resebyrå som är specialiserade på behandlingar i Istanbul

I Sverige finns det flera hårtransplantationskliniker som har specialiserat sig på hårtransplantationer i Istanbul. Om du anlitar en byrå så har de fördelen att de känner till klinikerna och kan hjälpa dig på plats. En sådan klinik är Hair Istanbul som drivs av Halim som bor i Stockholm men har bott i Istanbul i flera år. Läs mer om Hair Istanbul

Istanbul har blivit ett populär resemål för män som vill göra en hårtransplantation.

För ditt resesällskap finns det mycket att upptäcka i megacitystaden Istanbul

Istanbul är en megacity med 20 miljoner invånare. Om man åker dit med ett resesällskap finns det flera kända platser och monument man kan utforska i staden som Hagia Sofia, Blå moskén, Hippodrome, TopKai palatset, gallerian Kanyon och inte minst Grand Bazaar och smågatorna öster om Gallattornet. För nyfikna kan man också ta en båttur på Bosporen. Det finns också konstmuseum som Istanbul Modern och Sakip Sabanci.