fredag, september 24

Telefon: 08-645 56 89 kvällstid mellan 19.30-21.00

Hårfäste – metoder att sänka hårfästet

0

Hårfästet (eng. hairline) är platsen där håret sitter på framsidan av huvudet. En del använder pannnan som synonym till hårfäste.

Tunnare och flyene hårfäste
Många människor, inte minst kvinnor, lider av att de upplever estetiska besvär med att de har för högt hårfäste och att hårlinjen går för högt upp i pannan. Män däremot har oftare problem med sina vikar (flikar).

Metoder att sänka hårfästet
Hårfästet går att sänka med en mindre hårtransplantation och syftar till att ändra balansen i de övre ansiktsdrag för att förbättra det feminina utseendet, eller förbättra balansen i den manliga pannan.

Kirurgen placerar hårsäckarna längre ner och korrigerar därmed höjden på pannan och sänker den normala hårlinjen. Ingreppet syftar till att ge ett mer estetiskt och inramat hårfäste. Det engelska begreppet för detta ingrepp är Hairline Lowering Surgery och forehead lowering.

Metoden kan utöver de estetiska aspekterna även återställa själv förtroendet och öka självkänslan.


Dela i socialmedia.

Har du frågor om hårtransplantationer?

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

Comments are closed.