håravfall och hårtransplantation när man är äldre än 50

Håravfall vid 50-59 års ålder

Hur kan du åtgärda ditt håravfall?

Män som har håravfall i 50-års  åldern har troligtvis levt med sitt håravfall under en längre tid och en del har testat mirakelkurer utan resultat. Ofta handlar det om att man vill åtgärda hjässan som man ser som ett problem och det finns tex concealers osm kan dölja huden. De mediciner som finns till buds mot håravfall är Rogaine och Propecia. Rogaine fungerar som en spray som du sprayar hjässan med medan Propecia är en receptbelagd medicin.

Några ord om prostatan

Propecia är en tablett som du äter. Nackdelen med Propecia är att ungefär 2% kan drabbas av impotens och sexuella problem. Propecia innehåller ett ämne som heter finasterid vilket också används för förstorad prostata (bla i en annan medicin som heter Proscar). Jag misstänker att det kan finnas en risk att det är svårare att upptäcka problemen med prostatan ifall man använder mediciner som verkar mot prostatan så detta är något du bör prata med din läkare om.

Prostatacancer förekommer framförallt bland män som är äldre än 50 år och det är den vanligaste cancertypen. ISHRS har gjort undersökningar med ett annat läkemedel Proscar som också innehåller finasterid och deras slutsats var:

Proscar ® kan ha en extra fördel att förhindra eller fördröja uppkomsten av prostatacancer, men kan också medföra en liten  risk ökning för att utvecklaa malignitet prostatacancer.

Hårtransplantationer som metod för att motverka håravfall

Många äldre patienter har tidigare gjort hårtransplantationer och nu vill de komplettera så att de ser ännu bättre ut och de bör lära sig om hur metoderna har utvecklats på senare tid.

Óm du har tappat mycket hår kan du behöva göra flera hårtransplantationer för att få ett bra resultat med ditt hår. Läs mer om hårtransplantationer.

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these