Håravfall vid 30-39 års ålder

Problemområdet när man är i 30-39 års åldern är ofta fronten och hjässan. Genomsnittsåldern för de som gör en hårtransplantation är runt 39 års åldern. Som en grov tumregel brukar man säga att män i 30-årsåldern har 30% sannolikhet att drabbas av manligt håravfall medan män i 40-års åldern har 40% sannolikhet att drabbas (källa:ISHRS).

Många som söker sig till hårklinikerna vid den här åldern är medvetna om sitt utseende och de vill att det ska ge resultat och de har höga krav – som att få ett biologiskt 10 år yngre utseende. Det går att ifrågasätta ifall man verkligen får 10 år yngre utseende men det är klart håret går ofta att fixa även om många har större förväntningar än vad som är möjligt.

Med hårtransplantationer går det att fylla igen dina vikar och även återskapa virvlar på hjässan. De flesta kliniker både på laser och transplantation kompletterar med mediciner det betyder att du får äta  Propecia och spraya Rogaine.

 

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these