Håravfall – hur motverkar du håravfallet – Tips för dig som är äldre än 60 år

HåravfallMajoriteten av män som är 60 år och äldre har utvecklat håravfall i varierande grad, vilket är fullständigt naturligt, eftersom genetiskt håravfall blir vanligare med stigande ålder. En stor andel som är 60+ har gjort en håroperation tidigare i sitt liv och nu vill de boosta sitt utseende ännu en gång för att få ett yngre utseende.

Vad du bör känna till är att metoderna för hårtransplantationer har utvecklats mycket under de senaste 10 åren. Med en hårtransplantation kan du naturligtvis se betydligt yngre ut men du bör ha realistiska förhoppningar kring resultatet. Tänk på att om du har stort håravfall kan det bli aktuellt med att göra flera operationer eftersom en operation kanske inte kommer att räcka för att maskera allt håravfall.

Det finns även mediciner som Propecia och Rogaine. Propecia är receptbelagt men Rogaine kan du köpa direkt på apoteket och den finns med varierad styrka.

Några ord om mediciner och prostatan

Propecia är en tablett som du äter. Nackdelen med Propecia är att ungefär 2 procent drabbas av impotens och sexuella problem. Propecia innehåller ett ämne som heter finasterid vilket också används för förstorad prostata (bla i en annan medicin som heter Proscar). Jag misstänker att det kan finnas en risk att det är svårare att upptäcka problemen med prostatan ifall man använder mediciner som verkar mot prostatan så detta är något du bör prata med din läkare om.

Prostatacancer förekommer framför allt hos män som är äldre än 50 år och det är den vanligaste cancertypen. ISHRS har gjort undersökningar med ett annat läkemedel Proscar som också innehåller finasterid och deras slutsats var:

Proscar ® kan ha en extra fördel att förhindra eller fördröja uppkomsten av prostatacancer, men kan också medföra en liten  risk ökning för att utveckla malignitet prostatacancer.

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these