50-årig man

När du drabbas av håravfall vid 40-50 års ålder och behandlingar som ger ditt hår tillbaka

Många hårtransplantationspatienter i den här åldern är ny separerade och vill göra något åt sitt utseende och se några år yngre ut. Olika processer i kroppen accelererar efter 40 års ålder och du måste ta hand om kroppen mer även om du mår bra. Många ökar i vikt men samtidigt ökar även håravfallet. om en grov tumregel brukar man säga att män i 40-årsåldern har 40% sannolikhet att drabbas av manligt håravfall medan män i 50-års åldern har 50% sannolikhet att drabbas.(källa:ISHRS).

De flesta män som lider av håravfall i den här åldern vill främst åtgärda hjässan som de ser som det största problemet men det kan även handla om vikarna som börja stiga upp högt. De flesta accepterar sitt håravfall men ofta är det just hjässan de främst stör de sig på. S

Att åtgärda flikarna är möjligt med en hårtransplantation.  Det går även att åtgärda hjässan och återskapa virveln i hjässan med hårtransplantationer och det finns även mediciner som du kan använda dig av.

Vid hårtransplantationer är det inte ovanligt att man kombinerar transplantationen med medicinering. Men det finns även biverkningar som impotent med vissa hårmediciner så läs ordentligt innan du bestämmer dig hur du ska motverka ditt håravfall.

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these