måndag, maj 20

Telefon: 08-645 56 89 kvällstid mellan 19.30-21.00

Guide om hårtransplantation & motverka håravfall

Hårtransplantationsguiden


Funderar du på en hårtransplantation?

Hårtransplantationsguiden ger dig  konkreta tips och informerar om hårtransplantationer och andra metoder att motverka håravfall. Resultatet mellan olika kliniker varierar och vi har bra kontakter med flera av de bästa kvalitetsklinikerna i Sverige, Turkiet och USA.

Håravfall drabbar både män och kvinnor och vi tappar hår med stigande ålder. För många är en hårtransplantation ett stort beslut i livet och du behöver ta reda på information vilket som är den bästa lösningen för dig. Transplanterat hår ser ut och växer precis som naturligt hår. Eftersom det är äkta hår är det permanent fäst vid hårbotten med hårsäckarna och därmed kan resultatet från en hårtransplantation hålla under hela livet. Däremot kommer ditt vanliga håravfall fortsätta vilket innebär att många väljer att göra flera hårtransplantationer under sitt liv. Vi har ofta haft kontakt med personer som gjort 2-3 operationer under sitt liv.

Hårtransplantation med FUE-metoden
I Europa är FUE den vanligaste hårtransplantationsmetoden och den är en betydligt mildare form av ingrepp än strip-operation. Vid FUE får du lokalbedövning och man tar ut individuella hårsäckar från baksidan av nacken. Hårsäckarna transplanteras individuellt till de hårlösa områdena. En hårsäck består av 1-4 hårstrån som sorteras upp och transplanteras till de områden där de behövs. Inom en vecka läker hålen där man tar ut hårsäckarna och du får inget ärr. Om det inte finns tillräckligt med hår på baksidan av huvudet går det att använda kroppshår från andra delar av kroppen.

Kvalitén på hårklinikerna skiljer sig åt
Kvalitén på olika kliniker skiljer sig åt och tyvärr är inte alltid priset en faktor som avgör vilken kvalité som du får på din hårtransplantation. När du väljer hårtransplantationsklinik är det mycket viktigt att du har förtroende för kliniken och läkaren eftersom du kan behöva göra flera ingrepp under din livstid. Välj inte första bästa klinik utan välj med omsorg.

Rekommendationer kring läkemedel mot håravfall

Våra råd baseras på rekommendationer från myndigheter och internationella organisationer som FDA, ISHRS  och läkemedelsverket.

Deals och erbjudanden

Kvalitativa hårtransplantioner är dyrt eftersom det omfattar mycket arbete. Vi har regelbundet kampanjer från kvalitets hårtransplantationskliniker med upp till 50-70% under ordinarie pris.

Erbjudande hårtransplantation i Sverige

Vi samarbetar med en av de bästa klinikerna på FUE i Sverige som också erbjuder PRP-behandlingar. De har en kampanj så ange att du har läst om kampanjen på den här webbplatsen.

Erbjudande FUE
29 000 kronor
1000 hårsäckar
Antal hårstrån ca 2200
Pris per hårsäck 29 SEK
Operation i Sverige
Inklusive garanti
Mellan FUE
40 000 kronor
1500 hårsäckar
Antal hårstrån ca 4000
Pris per hårsäck 23 SEK
Operation i Sverige
Inklusive garanti
Stor FUE
58 000 kronor
2500 hårsäckar
Antal hårstrån ca 6500
Pris per hårsäck 17 SEK
Operation i Sverige
Inklusive garanti