söndag, februari 23

Telefon: 08-645 56 89 kvällstid mellan 19.30-21.00

Tips för dig som inte vill ha grått hår

0

Generellt brukar man säga att ungefär 40% av alla Skandinavier har något hår grått vid 40 års ålder. När vi blir äldre försvinner pigment cellerna i våra hårsäckar som producer melanin och vårt hår blir grått.

Att få grått hår kan ske i alla åldrar och det bestäms av våra gener. Många märker det gråa håret  i 30-års åldern. Då är det enstaka hår men med åldern blir det flera. Även om det får många upplevs som något negativt att få grått hår så tänk på att du inte är ensam. Många attraktiva män har som du kanske sett grått hår som George Clooney eller Rickard Geere för att nämna några exempel. Vad kan du göra för att behandla grått hår.

Dam med grått hår

Tips för dig som vill ändra ditt gråa hår

Vad ska man då göra för att behandla grått hår?
Har du mellan 30 och 70 procent gråa hårstrån? Satsa på en intensivtoning. Grått hår är mer märkbar hos personer med mörkare hår eftersom det sticker ut, men människor med naturligt ljusare hår är lika benägna att få grått hår.

Val av färgningsmetod

Du kan färga håret för att täcka de gråa stråna och samtidigt passa på att ge liv åt den naturliga hårfärgen eller varför inte byta färg om man känner för det?
Men tänk på att det finns många hårfärger som skapar allergier. Läkemedelsverket har gått så långt att de har en kampanj tillsammans med Kemikalieinspektionen för att informera kring allergiriskerna med hårfärgning. Frisörer ska använda skyddshandskar och yngre personer bör inte färga håret.

Har du några enstaka grå hårstrån utspridda i håret?
Har du några grå hårstrån utspridda i håret? Då kanske toning är något för dig – det tonar ner de första grå hårstråna och försvinner efter ca 6 veckor.

Satsa på en intensivtoning.
För att täcka hela håret helt kan du göra en oxidationsfärgning.

Dela i socialmedia.

Har du frågor om hårtransplantationer?

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

Comments are closed.