Hårtransplantation – tips för dig som lider av håravfall

Hårtransplantationsguiden informerar om de bästa metoderna att motverka håravfall. Vi har ett vetenskapligt angreppssätt och följer aktivt det som svenska läkemedelsverket, amerikanska läkemedelsverket (FDA), vetenskapliga tidskrifter och ansedda tidningar skriver om håravfall.

Vad innebär en hårtransplantation egentligen?

Hårtransplantationer är är ett kirurgiskt ingrepp där kirurgen transplanterar dvs flyttar på hårsäckar från nacken till de glesa områdena på fronten och hjässan. Hår tas från platser där de finns i överflöd, nämligen från baksidan av huvudet, och används på platser där de behövs för att förbättra utseendet vilket oftast innebär i tomma vikar och på kala områden på hjässan.


Vanliga frågor om hårtransplantationer

Varför fungerar en hårtransplantation?

Anledningen att det går att flytta hårsäckar med en hårtransplantation beror på att många fortfarande har kvar en stor del av hårväxten på baksidan av huvudet. Du har säkert lagt märke till män som har en krans på baksidan av huvudet populärt kallat munkfrisyr och det är alltså från det här området som kirurgen tar ut hårsäckarna. Efter det att kirurgen flyttat på hårsäckarna är dessa genetiskt programmerade att producera hårsäckar hela livet ut.

Olika metoder för hårtransplantationer

En hårtransplantation är ett stort beslut och resultatet är något som du måste leva med resten av ditt liv. Du bör läsa in dig på vilka möjligheter och begränsningar de olika metoderna innebär. Sättet som hårsäckarna tas ut och behandlas har stor betydelse – eftersom metoden bestämmer hårsäckarnas överlevnadsgrad, vilka risker som operationen medför för dig som patient men även slutresultatet.

Vad är det för människor som vill göra en hårtransplantation?

Alla typer av människor söker sig till kliniker och det är många som lider av sitt håravfall. Den största kundgruppen är män i åldern 25-60 men det börjar bli mer och mer vanligt med hårtransplantationer bland kvinnor som exempelvis vill förtäta hjässan eller sänka sin hårlinje.

Det finns också många yngre som vänder sig till kliniker för att få hjälp men vanligtvis brukar man inte operera yngre personer. Du kan läsa mer om vad som gäller för olika åldrar i navigeringen nere på den här sidan.

Hur gammal är du?

Frågorna är ofta olika beroende på vilken ålder du är. Läs mer vilka frågeställningar många har som är i din ålderskategori.

Finns det några bra hårtransplantations kliniker?

Ja, det finns mängder av bra hårtransplantationskliniker men innan du bestämmer dig för en hårtransplantation behöver du träffa kliniken och även se till att ha realistiska förväntningar kring vad man kan åstadkomma. Hur skiljer man agnarna från vetet? Inom hårtransplantationsbranschen finns det både bra och dåliga kliniker och det finns också de som är rent förskräckliga. vi har listat utländska kliniker som har bra rykten och samtliga kliniker i Sverige som vi hört talas om. Om du har åsikter om en klinik – ros eller ris så hör gärna av dig!

Erbjudande FUE – utomlands

Nedanstående priser är exempel på en av våra kliniker inklusive resa. Observera att en operation på 3000 FUE som kallas för mini är ett relativt stort ingrepp och räcker ofta för dig som tex vill sänka flikarna på hjässan.

Anledningen att de kan utföra så här stora FUE ingrepp beror på att de ofta använder 2 stycken team under en operation. I Sverige har jag inte sett någon som gör så pass stora FUE operationer – men en klinik motiverar de mindre behandlingarna med att hårsäckarna kan förstöras (och shockloss) ifall man plockar ut för många grafts från givarområdet. [easy-pricing-table id=”4235″][one_half last=”yes” class=”” id=””][/one_half]