Vad är DHI?

Direct Hair Implant eller DHI sägs vara en patenterad och unik metod som är en vanlig hårtransplantation i Indien och marknadsförs av DHI som är en av världens största hårtransplantationskliniker som har flera anslutna kliniker i Europa och Asien med fokus på Indien.

Implantatinjektorn och implantermetoden

I Sverige och Norge finns det kliniker som även kallar DHI för implantermetoden där de i sin marknadsföring hävdar att deras metod är unik.

Ja tillvisso är det relativt ovanligt med att använda plastverktyg vid kirurgi. Som jag fått det förklarat för mig gör verktyget det enkelt att ta ut hårsäckar vilket innebär att kirurgen inte behöver ha samma fingerfärdighet.

DHI är en variant av FUE

Hårsäckarna implanteras en efter en i de områden som behöver täckas. Varje hårsäck placeras i en viss riktning, vinkel och djup precis som vid FUE.

Det stämmer inte att metoden är patenterad Direct Hair Implant är en variant av FUE (Follicular Unit Extraction) som är en vanlig metod och utförs av flera läkare och kliniker runt omkring i världen.

Icke-kirurgiska hårtransplantationsmetod finns det?

Ibland marknadsförs DHI metoden och implantermetoden som icke kirurgisk vilket är fullständigt lögnaktigt. Sanningen är att man gör metoden med lokalbedövning ofta liknande som du får hos tandläkaren. Metoden är (precis som FUE) non-invasive men att inte kalla det för kirurgi är felaktigt. Det är självklart att du inte kan ta bort 2000 hårsäckar från nacken och transplantera dem där de bäst behövs utan bedövning eller att kalla detta för icke kirurgi!