Behandling håravfall

Hur kan du behandla håravfall?

Vad kan du göra för att motverka håravfall – finns det några behandlingar eller botemedel?

Innan du gör en behandling måste du veta orsakerna till håravfallet. Det går att behandla håravfallet genetiskt, med läkemedel eller hårtransplantationer.

 Behandlingar inkluderar:

Metoder som bevisligen fungerar för att motverka håravfall

Läkemedel och icke kirurgiska medicinska metoder
Du kan behandla hårbotten med olika typer av ämnen och du kan även äta mediciner. Bland de mest kända läkemedlen mot håravfall är Rogaine/Recrea och Propecia som minskar DHT i kroppen. Apoteket nämner också ibland Revexan (som inte är godkänt av amerikanska läkemedelsverket FDA)

Hårtransplantation för att motverka håravfall
En hårtransplantation är den enda metoden som permanent motverkar ditt håravfall. Idag är den vanligaste FUE-metoden – metoden använder inga skalpeller och lämnar inga ärr.
Numera är det vanligat att män i åldrarna mellan 25 år-60 opereras och även kvinnor tar kontakt med kliniker för operation. På den här webbplatsen har vi ett fokus på just hårtransplantationer och numera går det att få en bra transplantation som ger ett naturligt resultat så att inte ens din frisör kan märka skillnaden. Men det är viktigt att välja rätt kirurg eftersom den kirurgiska kompetensen kan skilja sig åt mellan olika läkare.
Läs mer om hårtransplantationer

Nya metoder för att motverka håravfall

Det forskas kring många nya metoder. Några lovande exempel är:

Alternativa metoder att behandla håravfall

PRP-behandling för att stoppa håravfall
PRP (Platelet Rich Plasma) är en relativt ny metod för att motverka håravfall. Läs mer om PRP-behandlingar

Hårsystem för att dölja tunnhårighet
Du kan använda hårsystem och hårfiber för att dölja tunnhårighet. Det finns olika typer av stylingprodukter så att det ser ut som om du har ett fylligare hår. Läs mer om hårsystem

Priorin för att motverka håravfall
Priorin är ett populärt medel som säljs på Apoteket och Apotea för att motverka håravfall. Priorin är inget läkemedel utan ett naturläkemedel och räknas som kosttillskott som tillför biotin och hirsextrakt, vitamin B5 och aminosyran L-cystin.  Läs mer om Priorin

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these