ärftligt håravfall far till son

Ärftligt håravfall – hjälp mot ditt håravfall

ärftligt håravfallDen vanligaste formen av håravfall är ärftligt håravfall. Ärftligt håravfall kallas också genetiskt håravfall eller androgenetic Alopecia. Genetiskt håravfall är precis som det låter ärftligt inom familjer och det är utan tvekan den vanligaste orsaken att man har håravfall. Ärftligt håravfall förekommer vanligtvis hos män men även kvinnor kan drabbas. Man beräknar att upp emot 95% av allt håravfall hos män och ungefär 70% av allt håravfall hos kvinnor beror på ärftligt håravfall. Kvinnligt håravfall ser lite annorlunda ut än det manliga som ofta börjar i fronten för att succesivt bli mer och mer.

Det ärftliga håravfallet kan vara motsägesefullt. Du kan mycket väl drabbas av ärftligt håravfall samtidigt som din bror inte får det. Det finns fall där en tvilling ärver håravfall men den andra inte får samma anlag.  Det verkar som om genetiskt håravfall på något sätt påverkas av hormonet testosteron och DHT. Det är normalt att man får tunnare hår med åldern vilket inte behöver tyda på genetiskt håravfall.

Behandlingar mot håravfall

Det finns olika behandlingar för de som drabbats av ärftligt håravfall både medicinska och hårtransplantationer och
det är vanligt att dessa behandlingsformer kombineras. Nästan alla som har genetiskt håravfall kan vara en lämplig kandidat för hårtransplantation, men resultaten kan variera mycket från patient till patient eftersom man arbetar med organiska vävnader.

 

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these