hårtransplantation - värt pengarna

Är en hårtransplantation värt pengarna?

Många överväger och funderar på att genomgå en hårtransplantation. Om så är fallet , kanske du undrar om en hårtransplantation verkligen är värt pengarna. Hårtransplantationer är prisvärda  men de är arbetsintensiva och långt ifrån billiga och du kommer troligtvis behöva göra kompletterande hårtransplantationer framöver. Dessutom behöver du investera tid att för att undersöka kliniker och bli konsulterad – för att inte tala om tiden som du måste ha för själva operationen och efter operationen konvalecenstiden.

Därför är det rimligt att fundera på om tiden och pengarna du investerar i en hårtransplantation är värt det . Kort sagt , om du vill ha ett fylligare hår och om du vill må bättre kring dit utseende kan det vara väl värt pengarna att få en bra hårtransplantation .

Är det värt 50 000 kronor att få  ett bättre utseende genom en hårtransplantation?

Även om det finns begränsningar för vad som kan åstadkommas med en hårtransplantation, är många patienter förvånade över de resultat som kan uppnås . Genom att ta bort hårsäckar från ena sidan av huvudet och placera dem i ett annat område med glesare hår, kan du få ett fylligare och naturligare utseende utan att man ökar antalet hårstrån på ditt huvud. Detta beror på att donationshåret är utvalt och hårsäckarna har ett förväntat genetiskt anlag att klara sig. Hårsäckarnas placeras i ett område där det saknas hårstrån. Genom att noggrant välja och flytta hårsäckarna kan man därmed dölja håravfallet. Priset som du betalar varierar beroende för vem du anlitar men räkna kallt med att kostnaderna ligger kring 50000 kronor om du gör en behandling i Sverige. Du måste också ta höjd för att du kan behöva upprepa behandlingarna allteftersom ditt naturliga håravfall fortlider.

Du kan faktiskt få ett varaktiga resultat med en hårtransplantation

Eftersom de hårstrån som används i en hårtransplantation är de som har skördats från ditt huvud, kan du räkna med att du får en exakt match med de andra hårstråna på ditt huvudet. Dessutom, eftersom din kirurg använder de hårsäckarna som är genetiskt programmerade och inte påverkbara av DHT blir resultatet långvarigt och beständigt. Men det finns risker att tex vissa ediciner och medicinska tillstånd kan leda till håravfall, och hårstrån kan fortfarande falla ut tidigare än önskvärt eftersom de var genetiskt predisponerade att falla ut tidigare. Med tilltagande ålder fortsätter ditt håravfall men inte där hårsäckar transplanterats eftersom de är resistenta mot DHT.

Kort sagt, när du får en hårtransplantation , kan du vara ganska säker på att resultatet kommer att finnas kvar i många år framöver . Dessutom ser det transplanterade håret naturligt ut och går knappt att skilja från håret som redan var på plats. Därför , om du är trött på att titta på ditt håravall eller kala fläckar på huvudet, skaffa en hårtransplantation det är definitivt värt det!

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these