lördag, juni 25

Telefon: 08-645 56 89 kvällstid mellan 19.30-21.00

Alopeci – olika typer av håravfall

0

Att tappa hår är vanligt och tappar du mer än 60 hårstrån om dagen så kan det vara någon form av alopeci. Vi tappar mer hår i slutet av sommaren och våren.  Manligt håravfall kommer vanligtvis med stigande ålder och är ärftligt. Sköldkörtelsjukdom, anemi, proteinbrist, kemoterapi, och låga vitaminnivåer kan orsaka håravfall.

Exempel på håravfall

Håravfall kan påverka bara din hårbotten eller hela kroppen. Det kan vara resultatet av ärftlighet, hormonella förändringar, medicinska tillstånd eller mediciner. Vem som helst kan drabbas av håravfall, men det är vanligare hos män.

  • Gradvis förtunning ovanpå huvudet. Detta är den vanligaste typen av håravfall, som påverkar både män och kvinnor vid stigande ålder.
  • Cirkulära eller ojämna kala fläckar
  • Plötslig uppluckring av hår
  • Helkroppshåravfall
  • Fläckar som sprids över hårbotten

Det finns olika typer av alopeci som innebär olika grader av håravfall

Håravfall kan bero på en mängd olika faktorer som ärftlighet men även svampinfektioner (tinea), sjudomar och kost. Innan du gör en behandling för att motverka håravfall behandling, tala med din läkare om orsaken till ditt håravfall och olika behandlingsalternativ.

Dela i socialmedia.

Har du frågor om hårtransplantationer?

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

Comments are closed.