forskare

Allergan och forskning kring prostaglandiner

Forskning kring Allergan och prostaglandiner för att motverka håravfall

Prostaglandiner har visats i studier vara betydelsefulla hår hårsäcken utvecklas. Vid behandling av håravfall innebär detta att forskarna vill få ett större antal hårstrån i tillväxtfasen vid varje given tidpunkt, vilket resulterar i tjockare hår.

Bimatoprost är en analog av prostaglandin-PGF2a. Forskarna jobbar efter hypotesen att det agerar på prostamid-receptorer i hårsäckarna och har en biologisk verkan.

Företaget Allergan hoppas att fastställa att bimatoprost som stimulerar hårväxt och ökar pigmentering. Allergan Setipiprant är en selektiv oral antagonist till CRTH2-receptorn, en receptor där prostaglandin D2 binder. George Cotsarelis upptäckte att prostaglandin D2 verkar spela en betydande roll i håravfall.

Prostaglandin D2 har hittats förhöjd i regioner i den manliga hårbotten i samband med håravfall. Därför tror an att denna PGD2 receptorn kan vara en potentiell behandling för att motverka håravfall och främja hårväxt eller hämma tunnhåriget.

www.allergan.com

About the Author

daniel larsson

Jag heter Daniel Larsson och har arbetat med hårtransplantationer i drygt 5 år bla som marknadschef på en av de största hårklinikerna i Sverige och som oberoende konsult. Min ambition är att hårtransplantationsguiden.se ska vara Sveriges ledande hårsajt om hårtransplantationer. Jag har besökt ISHRS hårtransplantationskonferens och fördjupat mig på frågor om håravfall som är angelägen information för väldigt många. På Linkedin är jag administratör kring en grupp med över 200 läkare som jobbar med FUE.

You may also like these